Fővárosi hírek

Hírek a fővárosból

Nyugdíjas megmozdulás

 

Kedves Barátaink!

 

Tájékoztatlak Benneteket, hogy demonstrációt szerveznek a nyugdíjas tagozatok. A megmozdulás célja: bemutatni a nyugdíjasok kiszolgáltatott helyzetét.

 

A megmozdulás ideje: 2017. február 24-én 12. 00 órakor

 

No Olimpia!

Kedves Barátaink!

 

Tájékoztatlak Benneteket, hogy az olimpiai népszavazáshoz szükséges aláíró íveket a héten, szerda - csütörtök - péntek este 18. 00 óráig aláírhatjátok irodánkban, az Ad Endre utca 84/A első emeletén.

 

Üdvözlettel:Komoróczy László

 

 

 

 

Budapesti Városvédő Egyesület

Most, hogy a postaládákban megjelent a Ligetváros című időszaki kiadvány, mindenki értesülhet arról, hogy miért tökéletes a Liget átalakítása, minden szép és jó lesz.

 

Szerintem, mint mindennek több oldala van, és biztos van előnyös része a hatalmas, 200 milliárd forintos beruházásnak.

A Városliget nemcsak Zuglóé, hanem minden budapestié

A Városliget nem alku tárgya. Nincs olyan politikai ok, amely indokolná a Fidesszel való együttműködést a Városliget tönkretételében.

Hozzá nem értés miatt tart tovább a budai közlekedési káosz

 

Az MSZP szerint a kormánypárti budapesti városvezetés hozzá nem értése miatt nem készülnek majd el időben a jelenleg is zajló budai fejlesztések, ami egyúttal a környéken állandósult közlekedési káoszt is hónapokkal meghosszabbítja.

A fideszes önkormányzatok ne centralizálják az óvodákat!

Az MSZP arra szólítja fel a fideszes önkormányzatokat, hogy ne centralizálják az óvodákat. A párt budapesti elnöke erről vasárnap, a XI. kerületi Fürkész óvoda előtt tartott sajtótájékoztatón beszélt.

Nyílt levél Tarlós Istvánnak

Tisztelt Főpolgármester Úr!


Meghívó

Oldtimerek hétvégéje, tekintse meg meghívónkat itt!

 

 

Mi lesz veled, vegyiművek?

Idén júliusban számot kell adni az Európai Uniónak a Budapesti Vegyiműveknél tárolt, rendkívül nagy mennyiségű veszélyes hulladék és az annak következtében kialakult talaj- és talajvíz kármentesítési projektről, amely még 2004-ben kapott 1,6 milliárdos támogatást &

A pártfegyelemnek is van határa

A szociális temetésre vonatkozó javaslatnál morbidabb és megalázóbb terve még nem volt a Fidesznek. Embertelen, kegyetlen és a leghalványabb jelét sem mutatja bármilyen empátiának azokkal szemben, akik elveszítik a szeretteiket.

Lendvai Anna az Echo tv-ben

Fővárosi képviselőnk egy vitán vett részt, melyet itt tekinthetnek meg!

Demonstráció

Kedves Barátunk!
Egy évvel ezelőtt, 2011.

Büszkeségünk:Lendvai Anna

Lendvai Anna pesterzsébeti önkormányzati képviselővel egészül ki szerdán a fővárosi MSZP frakció. A szocialista képviselő szociológus-közgazdász diplomával rendelkezik, jelenleg pszichológia szakos tanulmányait fejezi be. A nagyváros.hu interjúja következik.

Az MSZP a Károlyi-szobor eltávolítása ellen tiltakozik

Az MSZP tiltakozik a budapesti, Kossuth Lajos téri Károlyi Mihály-szobor esetleges eltávolítása, s ezzel együtt a "köztársasági eszme felszámolása" ellen.

Megemlékezés Budapest felszabadítására

Idén ünnepeljük a főváros felszabadításának 67. évfordulóját! Az évforduló jeles alkalom, fontos közös ünnepünk, amely mellett akkor is demonstrálnunk kell, amikor a kormányzati hatalom nem szívesen emlékszik a szabadság szimbolikus ünnepére.

Ezért idén is megemlékezést tartunk, amelyre ezúton hívjuk meg olvasóinkat is!

Fővárosi Közgyűlés - MSZP: a zöld könyv a semmitmondások kiskönyve

Az MSZP szerint a Tarlós István főpolgármester által kiadott zöld könyv a "semmitmondások kiskönyve", és ahhoz a lassan egy éve hivatalban lévő főpolgármesternek nem sok köze van.


Tarlós István főpolgármester hétfőn mutatta be a zöld könyvet, amely a főváros elmúlt tíz hónapban elért eredményeit és terveit tartalmazza.

MSZP: kórházbezárási hullám indulhat a fővárosban

Elfogadhatatlan, hogy az iskolabezárások után egy minden korábbinál nagyobb kórházbezárási hullám indulhat a fővárosban - mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője.

A budapesti városvezetés csődöt mondott!

A csőd kezdete a 2011. évi katasztrófa-költségvetés volt, amit a Fidesz-KDNP és az LMP megszavazott.  Ezzel kezdetét vette a szociális, az oktatási, a hajléktalan-ellátó és az egészségügyi ágazat totális leépítése.

MSZP Budapest: Szolidaritás a magyar dolgozókkal! Védjük meg a munkavállalói jogokat!

Az MSZP Budapesti Szervezete szolidáris a hazai szakszervezetek április 9-ére meghirdetett demonstrációjával.

Fejlődés helyett átnevezések

A Fidesz egy hete fogadta el első fővárosi költségvetését, amely megállítja a város fejlődését, megakasztja az eddigi bővülést, forrásokat von el a fővárosi szolgáltatások szinte minden területéről.

Tartalom átvétel