Önkormányzat

Ünnepi meghívók

Botka: korszerű technológia védi Szeged belvárosát az árvíztől

Korszerű technológiai megoldás, néhány óra alatt felépíthető mobilgát védi ezentúl Szeged belvárosát az árvíztől – közölte Botka László (MSZP) polgármester kedden a helyszínen.

 

Vagyon köré sereglett bűnözőkről beszélt Gémesi

Megjelent a félelem az önkormányzatokban, ami nem jó, mert ez "bizonyos időkre emlékeztet". Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke szerint az önkormányzati rendszer átalakítása a tanácsrendszer felé halad.

Végrehajtások Pesterzsébeten

2013-ban összesen 473  977 cég ellen indult adóvégrehajtás Magyarországon. Pesterzsébeten vajon hány vállalkozást érintett ez? – tette fel a kérdést Csaszny Márton a testület februári ülésén.

 

Pesterzsébeti Képviselő-testületi ülés, 2014. január 29-én

Hosszú szünet után ülésezett ismét a Pesterzsébeti Képviselő-testület. 19 napirend. Ilyen hamar még nem született meg a kerületi költségvetés. Képviselői lemondás. De vegyük sorra az eseményeket...

Köszönet a kormánynak Pesterzsébetről is

A január 29-i testületi ülés egyik napirendi pontja volt az adósságkonszolidációs megállapodás megkötéséhez szükséges határozatok meghozatala.

Pesterzsébeti Értékalapú koncepció és rendezési szabályzat

A testület elfogadta Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Értékalapú Koncepcióját, véleményezte a Fővárosi Településszerkezeti Tervet (FTSZ) és a Fővárosi Rendezési Szabályzatot (FRSZ).

Pesterzsébeti Képviselő-testületi ülés, 2013. december 5-én. Első rész

Ez évi utolsó testületi ülését tartották a Pesterzsébeti képviselők december 5-én. A tendencia nem változott az egész évben tapasztaltakhoz képest: érthetetlen döntések, makacskodás, más véleményt hangoztatók szivatása.

Pesterzsébeti Képviselő-testületi ülés, 2013. október 31-én

Novemberi testületi ülésünket október 31-én tartottuk meg, ahogy előző ülésünkről szóló beszámolóban a döntésünkről már tájékoztattuk olvasóinkat.

Pesterzsébeti kishírek, 2013. októberében

A nyár végeztével egy kicsit növekedett a kishírek, események száma. Ezúttal az októberieket gyűjtöttük össze.

 

 

Pesterzsébeti képviselő-testületi ülés, 2013. október 10-én

Októberi ülését 2013. október 10-én tartotta testületünk, a szokásos formaságok és előzmények között. Így elsőként most is a Polgármesteri beszámoló hangzott el.

Pesterzsébeti Kishírek, 2013 szeptemberében

    Megkezdődött a Hunyadi téri Lurkóház tagóvoda részleges felújítása. A közbeszerzés nyertesével 2013. július 24-én kötöttünk szerződést.

Pesterzsébeti testületi ülés, 2013.09.12-én

A nyári szünet után szeptember elején ült össze a képviselő-testület, hogy meghozza döntéseit az előterjesztésekben megfogalmazottakról. Először ezúttal is a polgármesteri beszámolóval kezdtünk, de, -- mint előzetesünkben megírtuk -- értek minket meglepetések az előterjesztések során.

Hogy mik történnek?

Előzetes a Pesterzsébeti Közgyűlés legutóbbi üléséről:

Elbúcsúztunk Scherz Gyuláné Icától

2013. augusztus 3-án, szombaton temettük el Scherz Gyuláné, Icát. 66 évesen ragadta el a halál a gróf Széchenyi István Általános Iskola és Szakiskola gazdasági vezetőjét, tanárát, az MSZP önkormányzati képviselőjét.

Pesterzsébeti Képviselő-testületi ülés, 2013. július 11-én

A nyári szünet előtti utolsó testületi ülésre készülődtünk július 11-én. Előzetesen 30 napirendi pontot jeleztek számunkra, ami akkor sem kevés, ha nyugodtabb ülésnek néztünk elébe.


Pesterzsébeti lakossági fórumok

Két lakossági fórum is lesz hamarosan Pesterzsébeten, erre hívjuk fel most olvasóink figyelmét.

Botrány a Pesterzsébeti Képviselő-testületi ülésen, júliusban

Ismét rendkívüli híradásként számolunk be a Városháza egy történéséről. Ezúttal a júliusi testületi ülés egyik napirendi pontjáról kell ilyen gyorsan tájékoztatót adni.

Pesterzsébeti Képviselő-testületi ülés, 2013. június 13-án. Második rész

Folytatjuk beszámolónkat a június 13-i testületi ülésről. Van miről, hiszen még húsz napirendről, döntésekről, történésekről számolhatunk be.

Pesterzsébeti Képviselő-testületi ülés, 2013. június 13-án. Első rész

Pesterzsébet Képviselő-testületének júniusi ülése a meghívóval és a később érkező előterjesztésekkel 35 napirendi pontot tartalmazott, ezért nem ígérkezett rövidnek. Így is volt.

Tartalom átvétel