Önkormányzat, Rövid hírek

Ünnepi meghívók

Botka: korszerű technológia védi Szeged belvárosát az árvíztől

Korszerű technológiai megoldás, néhány óra alatt felépíthető mobilgát védi ezentúl Szeged belvárosát az árvíztől – közölte Botka László (MSZP) polgármester kedden a helyszínen.

 

Vagyon köré sereglett bűnözőkről beszélt Gémesi

Megjelent a félelem az önkormányzatokban, ami nem jó, mert ez "bizonyos időkre emlékeztet". Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke szerint az önkormányzati rendszer átalakítása a tanácsrendszer felé halad.

Végrehajtások Pesterzsébeten

2013-ban összesen 473  977 cég ellen indult adóvégrehajtás Magyarországon. Pesterzsébeten vajon hány vállalkozást érintett ez? – tette fel a kérdést Csaszny Márton a testület februári ülésén.

 

Pesterzsébeti Képviselő-testületi ülés, 2014. január 29-én

Hosszú szünet után ülésezett ismét a Pesterzsébeti Képviselő-testület. 19 napirend. Ilyen hamar még nem született meg a kerületi költségvetés. Képviselői lemondás. De vegyük sorra az eseményeket...

Köszönet a kormánynak Pesterzsébetről is

A január 29-i testületi ülés egyik napirendi pontja volt az adósságkonszolidációs megállapodás megkötéséhez szükséges határozatok meghozatala.

Pesterzsébeti kishírek 2014. januárban

    December 9 és 13-a között a Családsegítő Szolgálat segítségével önkormányzatunk 1253 db karácsonyi ajándékcsomagot osztott ki a rászorulók között.

Pesterzsébeti Értékalapú koncepció és rendezési szabályzat

A testület elfogadta Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Értékalapú Koncepcióját, véleményezte a Fővárosi Településszerkezeti Tervet (FTSZ) és a Fővárosi Rendezési Szabályzatot (FRSZ).

Pesterzsébeti kishírek, 2013. decemberében

Ebben az évben utoljára gyűjtöttük össze azokat a híreket, amelyek kimaradnak a nagy összefoglalókból, de nem kevésbé fontosak azoknál. Reményeink szerint sokakat érdekelhet is, hiszen ezért dolgozunk vele...

 

Pesterzsébeti Képviselő-testületi ülés, 2013. december 5-én. Első rész

Ez évi utolsó testületi ülését tartották a Pesterzsébeti képviselők december 5-én. A tendencia nem változott az egész évben tapasztaltakhoz képest: érthetetlen döntések, makacskodás, más véleményt hangoztatók szivatása.

Pesterzsébeti Kishírek, 2013 novemberében

Október végéig szedtük össze a kishíreket, hiszen előbbi időpontra helyezte a testület a novemberi ülését. De most néhány a bizottságok előtt elhangzott beszámolóról is hírt adunk, hátha valaki kedvet kap elolvasásukra, esetleg a támogatásukra...

Pesterzsébeti Képviselő-testületi ülés, 2013. október 31-én

Novemberi testületi ülésünket október 31-én tartottuk meg, ahogy előző ülésünkről szóló beszámolóban a döntésünkről már tájékoztattuk olvasóinkat.

Pesterzsébeti kishírek, 2013. októberében

A nyár végeztével egy kicsit növekedett a kishírek, események száma. Ezúttal az októberieket gyűjtöttük össze.

 

 

Pesterzsébeti képviselő-testületi ülés, 2013. október 10-én

Októberi ülését 2013. október 10-én tartotta testületünk, a szokásos formaságok és előzmények között. Így elsőként most is a Polgármesteri beszámoló hangzott el.

Pesterzsébeti Kishírek, 2013 szeptemberében

    Megkezdődött a Hunyadi téri Lurkóház tagóvoda részleges felújítása. A közbeszerzés nyertesével 2013. július 24-én kötöttünk szerződést.

Pesterzsébeti testületi ülés, 2013.09.12-én

A nyári szünet után szeptember elején ült össze a képviselő-testület, hogy meghozza döntéseit az előterjesztésekben megfogalmazottakról. Először ezúttal is a polgármesteri beszámolóval kezdtünk, de, -- mint előzetesünkben megírtuk -- értek minket meglepetések az előterjesztések során.

Hogy mik történnek?

Előzetes a Pesterzsébeti Közgyűlés legutóbbi üléséről:

Elbúcsúztunk Scherz Gyuláné Icától

2013. augusztus 3-án, szombaton temettük el Scherz Gyuláné, Icát. 66 évesen ragadta el a halál a gróf Széchenyi István Általános Iskola és Szakiskola gazdasági vezetőjét, tanárát, az MSZP önkormányzati képviselőjét.

Pesterzsébeti Kishírek, 2013. júliusában

Ebben a hónapban is közreadjuk azokat a híreket, melyeket fontosnak tartunk, és hozzájutottunk az információhoz.

Pesterzsébeti Képviselő-testületi ülés, 2013. július 11-én

A nyári szünet előtti utolsó testületi ülésre készülődtünk július 11-én. Előzetesen 30 napirendi pontot jeleztek számunkra, ami akkor sem kevés, ha nyugodtabb ülésnek néztünk elébe.


Tartalom átvétel