A tét

Az önkormányzati választásnak az lenne a valódi tétje, hogy a helyben lakók  megfelelőnek tartják-e lakóhelyük fejlődését. Esetünkben Pesterzsébet elmúlt 4 éves előrehaladását kell megítélni: fejlődött-e kerületünk pl. uszodával, jégcsarnokkal, s eltűntek-e a földes utcák? Igen. Ezt közös sikerként értékelhetjük, főleg, hogy Budapest egyik legkisebb bevételű kerülete vagyunk. Valójában e mérlegelés után kell arról dönteni, hogy az eddigi városvezetést kívánjuk–e további 4 évre megbízni.

 

De az országot most vezető párt nem ezt szeretné, hanem azt, hogy aki vakon bízott benne áprilisban, az októberben is ugyanezt tegye. Akkor könnyű helyzetben voltak, mert csak ígérgetni kellett. Most viszont már tetteiket is látjuk (és sajnos a bőrünkön érezzük). A Fidesz azt ígérte a tavaszi választás előtt, hogy hiteles kormányzásukkal erős forintunk lesz. Közvetlenül az április országgyűlési választások után 266,28 Ft volt 1 euró, aztán több menetben jöttek a meggondolatlan fideszes nyilatkozatok (pl. Kósa, Szijjártó, Varga, Orbán) és mostanra már 282,65 Ft lett (forrás: Nemzeti Bank). Emberek, ez 6,14%-os romlás, 5 hónap alatt! Ez szakértők szerint mintegy 150 milliárd forint közvetlen kárt okozott az államháztartásnak. Ezt már nemcsak a devizahitelesek érzik a törlesztőrészlet emelkedésén, hanem mindenki érezni fogja (konkrétan pl. a távfűtéses lakók).

 

S ez a párt akarja magának most már nem csak az országot, hanem Budapestet és Pesterzsébetet is! Gondoljuk át, hogy ezt akarjuk-e? Én attól tartok, hogy ha az ő polgármesterükre és képviselőjelöltjeikre bíznánk a kerületünket, akkor hozzáértés híján csődbe vinnék. Ne engedjük! Szavazzunk a szocialistákra, akik az elmúlt 16 évben már bebizonyították, hogy felelősen, ésszerűen, az itt élők céljait a lehetőségek szerint megvalósítva vezetik Pesterzsébetet!

 

Nemes László, MSZP frakcióvezető
(a fenti cikk a Pesterzsébet újságban megjelent cikk szept.17-i EURO árfolyammal aktualizált változata)