Tarlós valódi arca

Tarlós István ma megmutatta igazi arcát: a Fidesz főpolgármester-jelöltje az önkény, az esztelen rombolás és az erőszak képviselője.

 

Budapest, 2010. szeptember 23., csütörtök (OS) - Lehullt Tarlós István álarca. Tegnap az index.hu-n megjelent interjújában azt nyilatkozta: „Meg akarom mutatni másik arcomat” – e helyett úgy tűnik, valódi arcát mutatta meg a budapestieknek. Az 56-osok terén álló emlékmű lerombolásával kapcsolatban tett kijelentései nem méltóak egy demokrata politikushoz. Ilyen gondolat egy demokratikusan érző, a szabadságot tiszteletben tartó politikus fejében meg sem fordulhat.

 

Felmerül bennem a kérdés, mi jöhet, ha elfoglalja Budapestet? Könyvégetések is lesznek az általa elképzelt önkény rendjének Budapestjén?

 

Tarlós István ezzel átlépett egy határt, amelyet politikus soha nem léphet át: le akar rombolni egy művészeti alkotást, korlátozni akarja a művészet és a kultúra szabadságát, ami nem tetszik neki, azt betiltja, felszámolja.

 

Tarlós István minden budapestinek bebizonyította: meg kell védeni tőle a szabadság városát, meg kell védeni tőle Budapest jövőjét!

 

A Fidesz főpolgármester-jelöltje arra is rávilágított, hogy mennyire felkészületlen és tájékozatlan Budapest ügyeit illetően. Nem alkalmas városvezetőnek, olyan érzelmi, düh és gyűlölet vezérelte döntéseket hozna, amely mögött nem áll felkészültség.

 

Tarlós István számára is hasznos lenne tudni a következőket:

 

Az emlékművet egy nemzetközi zsűri választotta ki, amelynek többek közt tagja volt Dr. Hans Belting, a világhírű művészettörténész, az azóta sajnos elhunyt Körösényi Tamás, Munkácsy-díjas szobrászművész, a Képzőművészeti Egyetem tanszékvezető tanára, Lázár Antal a BME Építészmérnöki Karának dékánja, Jánosi Katalin festőművész, Nagy Imre unokája, de tárgyalási joggal tagja volt a „szakmai” zsűrinek Fónay Jenő, a POFOSZ alapító elnöke, az 1956-osok delegáltja, aki írásban méltatta a győztes pályaművet.

 

Tarlós István nyilván arról sem tud és lehet, hogy nem is érdekli, hogy az emlékművet a világ 20 legjobbnak ítélt emlékműve közé választották.

 

Azzal sincs tisztában, hogy az 1956-os Emlékbizottság elnöke, a néhai Kosáry Domokos professzor egyeztetést kezdeményezett 2006 tavaszán a politikai pártok vezetőivel, hogy 1956 ne legyen kampánytéma és az emlékmű se váljon azzá. Ezen a megbeszélésen minden akkori parlamenti párt vezetője részt vett, és ígéretet tett erre. Amennyiben Tarlós István több információt akar kapni a megbeszélésről, javaslom, forduljon főnökéhez, Orbán Viktor miniszterelnökhöz útmutatás végett, hátha a miniszterelnök szava visszatereli a helyes útra eltévelygő gondolatait. 

 

Horváth Csaba
főpolgármester-jelölt

Kiadó: MSZP