Szövetség a szabadság városáért – Horváth Csaba Pesterzsébeten

Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje, a fővárosi kerületek polgármester-jelöltjeivel tárgyalva  szeptember 29-én Pesterzsébetre látogatott. Szabados Ákossal aláírták azt a megállapodást, melyben megfogalmazták azokat a célokat, melyet a választások után közösen szeretnének megvalósítani Pesterzsébet érdekében. A szerződés szövegét ezuttal tesszük elérhetővé, a találkozóról készült képeket itt láthatják.

 

 

A Közösségi, Zöld Budapestért Együttműködési Szerződés


Budapest mindannyiunk öröksége, közös felelősségünk hogy értékeit megőrizve, újabb értékekkel gyarapítva adjuk át a minket követő generációnak.

 

Minden budapesti szocialista polgármester-jelölt közös célja „A Szabadság Városa – A közösségi, zöld Budapest Program” című programunkban megfogalmazott új baloldali várospolitika megvalósítása.

 

A budapestiekért, a budapestiek közösségeiért létrejövő együttműködés új modelljének keretében a Magyar Szocialista Párt főpolgármester-jelöltje és a 23 budapesti kerület szocialista polgármester-jelöltje szövetséget köt a szabadság városának megvédéséért, a közösségi, zöld Budapest megteremtéséért:

 

Mi, szocialista polgármester-jelöltek hisszük, hogy az egészségesebb, tisztább, zöldebb, barátságosabb és biztonságosabb város megteremtését csak 23 sikeresen fejlődő kerület és a Főváros zavartalan és szoros együttműködése garantálhatja.

 

Közös célunk, hogy minden eszközzel megvédjük Budapest szabadságát, megakadályozzuk, hogy az Orbán-kormány által létrehozott Nemzeti Önkény Rendszere Budapestet is bekebelezze.

 

Mi, szocialista polgármester-jelöltek egyetértünk abban, hogy város egész közösségével, minden egyes budapesti polgárral akarunk „koalíciót” kötni: értelmes együttműködést és munkamegosztást kialakítani.

 

Egyetértünk abban, hogy Budapest fejlesztése, a budapestiek életminőségének javítása csak úgy képzelhető el, ha a főváros, a fejlesztésekben maradéktalanul figyelembe veszi a kerületek érdekekeit. A fejlesztések sorrendjét és módját közösen úgy határozzák meg, hogy az az érdekelt kerületnek a lehető legelőnyösebb legyen.

 

Ezért Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje vállalja: minden budapesti kerület szocialista polgármester-jelöltjével megállapodik, hogy főpolgármesterként az egyes kerületekben milyen fejlesztések, beruházások megvalósítására vállal garanciát.

 

 

A „Szövetség a szabadság városáért” keretében, a Közösségi, Zöld Budapestért Együttműködési Szerződések részeként Szabados Ákos, Pesterzsébet szocialista polgármester-jelöltje és Horváth Csaba, az MSZP budapesti főpolgármester-jelöltje az alábbiakban állapodik meg:

 

 

Amennyiben Horváth Csaba a választók bizalmából Budapest főpolgármestere lesz, vállalja a következőket:

 

1. A Fővárosi Önkormányzat évente kettő, a XX. kerületi önkormányzat által, pályázati rendszerben kiválasztott panelház esetében kifizeti az ÖKOplusz Programhoz való csatlakozásához és a panelprogramba való belépéshez szükséges lakókra jutó önrész 50%-át.

 

2. „A Szabadság Városa – A közösségi, zöld Budapest Programban” foglalt tervei értelmében 2011-ben megépítteti  a Nagykőrösi úton, a Kossuth Lajos utca - Határ út közötti szakaszon hiányzó zajvédőfalat.

 

3. Az évek óta bezárt, felújításra szoruló Pesterzsébeti Jódos-sós Gyógyfürdő (XX. Vízisport u. 2.) minél előbbi megnyitása és felújítása érdekében, megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a fürdő tulajdoni jogát Budapest Főváros, XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzat számára teljesen, vagy részben átadja.

 

4. A XX. kerület közösségi közlekedési kapcsolatainak javítása, a kerület színvonalasabb közösségi közlekedése érdekében, „A Szabadság Városa – A közösségi, zöld Budapest Program” szerint kiemelten kezelt közösségi közlekedési rendszer korszerűsítése keretében, előkészíti a Fővárosi Önkormányzat a 21-es és az 52-es villamosok pályájának felújítását.

 

5. Főpolgármesteri programja egyik kiemelt céljaként hozzákezd a Duna-part rendbetételéhez a sport és szabadidős célokat is szolgáló, rendezett zöld területté alakítása érdekében.

 

 

Budapest, 2010. szeptember 29.

 


               Szabados Ákos                                                                            Horváth Csaba
 Pesterzsébet MSZP-s polgármester-jelöltje                            az MSZP budapesti főpolgármester-jelöltje