Kishírek 2011 júliusában

Így nyár elején – különösen, hogy kevés fejlesztésre van anyagi lehetőség – viszonylag kevés az összegyűjthető, tájékoztatásra alkalmas hír. Azért megpróbálunk egy csokornyit átnyújtani Önöknek.


    A Széchenyi utca 1. szám alatti telken a Wanbera Invest Kft. kérelmére 49 lakásos társasház építésére adtak ki építési engedélyt.


    A Baross u. 84. szám alatti ingatlanon új üzlet és raktárépület építésére kapott építési engedélyt a TOTÁL ÉPKER Kft.


    Két fontosabb építési engedély kiadása is folyamatban van. Az egyik a Szentlőrinci út – Köves út sarkára tervezett ALDI Élelmiszer Áruház, a másik a Benedek Elek Iskola és Óvoda (Magyarok Nagyasszonya tér) épületének bővítése.


    2011. június 24.én  - a rossz idő ellenére – sikeresen zajlott a Múzeumok Éjszakája kerületi rendezvénye.


    A tanévzáró ünnepségek rendben lezajlottak. Ebben az évben 11 olyan végzős általános iskolai tanuló volt a kerületben, aki 8 éven át kitűnő volt.


  Készülnek a tervek a Köves utca – Szentlőrinci utca kereszteződésébe tervezett jelzőlámpás közlekedési csomópont kiépítéséhez.


   Az elmúlt időszakban önkormányzatunk 1 lakást értékesített árverés útján és további 3 eladásának előkészítése folyik.


   A Pénzügyi Osztály egy újabb pontot teljesített az Állami Számvevőszék ellenőrzési jelentésére készített tervből.


   Az Iskolakezdési támogatás utalványok beszerzése tárgyú egyszerű közbeszerzési eljárás szerződéskötésére 2011. július 11-én került sor.


    Jelenleg 1327 működő üzlet van kerületünkben. Számuk minden évben, ha csak néhánnyal is, de növekszik.


    Jelenleg 392 ipari tevékenységet végző vállalkozás van a kerületben.


  2011. évben eddig 424 db távfűtési, valamint 806 db víz, csatorna és szemétszállítási díjkompenzációs kérelmet nyújtottak be az Ügyfélszolgálati Irodán.Összeállította: Komoróczy László