Kishírek 2010.11.19.

Az elmúlt hetekben a választásokkal foglalkoztunk sokat, majd elemeztük, értelmeztük az eredményeket. Az élet azonban nem állt meg. Most beszámolunk néhány olyan dologról, ami az előző időszakban történt és másokat is érdekelhet.

 

 A Vörösmarty – Szegfű utca sarkán lévő VIGO Lakókert Kft. részére a két épületből álló lakóparknak  kiadásra került a jogerős használatbavételi engedély.

 

 A Baross – Nagysándor J. – Attila utcák saroktelkén a REDEL Kft. részére iroda és csarnoképület épült, amely ugyancsak megkapta a jogerős használatbavételi engedélyt.

 

 A  „ Legyünk együtt, tegyünk együtt!” elnevezésű projekt keretében a „  Parkolók és pihenőhelyek építése”  tárgyú nemzeti értékhatárt elérő értékű közbeszerzési eljárás végén a szerződés aláírása szeptember 8-án megtörtént.

 

 A „Kerületi közétkeztetés” tárgyú közbeszerzési eljárás, -- melyet a Provital Zrt. bonyolít --, eredménytelenül zárult. A folytatáshoz új vezetői döntéseket kell hozni.

 

 Október 1-től lehetett pályázni a BURSA HUNGARICA 2011. Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra.

 

 2010. október 18 – 28. között zajlottak le az őszi érettségi vizsgák. A szervezés volt önkormányzatunk feladata, a vizsgák a Nagy László Általános Iskola és Gimnáziumban zajlottak.

 

 A 2010. szeptember 23-án tartott Takarítási Világnapon a Hajós Alfréd, a József Attila és a Stromfeld Aurél Általános Iskola negyven negyedikese vett részt a Kiserdő takarításában.

 

 Az Európai Autómentes Napon négyszáz óvodás vett részt a programokon.

 

 2010. szeptember 14-én a Lázár Vilmos Általános Iskolában tartották azt az ünnepséget, ahol az elsősök átvették a gyógyülőpárnákat. Harmadik éve zajlik ez az akció, melynek keretében a kerület minden első osztályosa megkapja a párnát és az ünnepséget szervező iskola számítástechnikai termét is ellátják vele.

 

 2010.szeptember 15-én a Stromfeld Aurél iskolában megnyílt a „ Mi Múzeumunk” című helytörténeti kiállítás.

 

 2010. szeptember 17-én a Budapesti Városvédő Egyesület Pesterzsébeti Csoportja felavatta a volt Erzsébeti MÁV állomás emléktábláját.

 

 2010. szeptember 24-én mutatta be az iskola és a szerző Ferenczi Mária tanárnő a „József Attila krónikája” című kötetet.

 

 Az uszodában elkészült a wellness részleg kialakítása.

 

 A János utcai óvodában befejeződtek a tetőszigetelés karbantartási munkái.

 

 A Lázár Vilmos Általános Iskolában szintén javítani kellett a tetőt.

 

 A Mártírok uti bölcsődében elektromos hálózatot újították meg.

 

 A Kossuth Lajos utcai bölcsődében szintén az elektromos hálózat felújítása folyt.

 

 Megkezdődött a Stromfeld Aurél Iskola új többfunkciós tornatermének építése. Az alagsor 70%-ban kész. A várható befejezés 2011. 02. 28.

 

 Felújításra került a Polgármesteri Hivatal melletti illemhely.

 

 A CSILI öntöző kútjának engedélyei megérkeztek. Az engedély 2021. szeptember 30-ig hatályos.

 

 Új gázvezeték épült a Helsinki úti Szolgáltató Házhoz.

 

 A CSILI Művelődési Központban parketta felújítás történt.  

 

 

Összeállította: Komoróczy László