Schmitt Pál a köztársasági elnök

Jó, jó, régen még én is követtem Pali utasításait --- a TV-torna idején: fejkörzés, stb. :) --- de ez már elmúlt.

 

Tudjuk ugyan, (mert Orbán megmondta), hogy most azért lett köztársasági elnök, mert ő volt "a lehető legjobb jelölt", de szerintem bohócot csináltak belőle. Sikerült bekerülnie a rekordok könyvébe, hiszen ő lett a legrövidebb ideig hivatalban lévő házelnök: május 14-én a Fidesz megválasztotta őt az Országgyűlés elnökének, majd június 29-én köztársasági elnöknek. Mire volt jó ez a színjáték? Orbán Viktornak a bulgáriai nyaralásán jutott eszébe, hogy Schmitt mégsem házelnökként teheti a legtöbb szolgálatot a pártnak, hanem államfőként? Ugyan már! Nem lehetett volna egyből Kövér Lászlót megtenni az Országgyűlés elnökének? Miért kell a magyar embereket hülyének nézni?

 

Azért mert a választók nagy része az országgyűlési választáson a Fidesz ígéreteit vélte leghihetőbbnek és ezért 2/3-os többséget adott a Fidesznek, ez még nem jelenti azt, hogy mostantól kezdve mindent el fognak hinni nekik. Persze a Parlament elfoglalásával átírhatják az alkotmányt (meg is tették: 2 hónap alatt már féltucat módosítást tettek benne), kirúghatják az összes állami cég vezérkarát (meg is tették), ettől az ígéreteik nem válnak valóra. Ez csak erődemonstrációra alkalmas és arra, hogy a sok "éhes" fideszesnek pozíciót juttassanak. Szegény Schmitt Pali bácsi, a zemberek zembere, most éveken keresztül szégyenkezhet majd a Fidesz miatt; úgy látom, hogy (sajnos) lesz miért.

 

Nemes László, MSZP

Hozzászólások

Válasz Nemes Úrnak

Kedves Nemes László Úr! Ön nagy tévedésben van, ha azt hiszi, hogy Schmitt Pál szégyenkezni fog valaha valamiért.Ha volna szégyenérzete,már elbujdosott volna a NOB cirkusz idején. Vagy amikor az atlétáinkat koholt vádakkal doppingvétséggel sújtották(nem jelentek meg,meg nem volt elég a minta stb)Akkor látszott a ,hogy milyen gerincű ember. No de ez kell Orbánnak,és a gombnyomogató híveinek. Persze mi baloldaliak is megérdemeljük, mert miért nem kiabáltunk előre, miért a belső viszályokra figyeltünk?Most miért nem hallatják a hangjukat akik tehetik? Ki segíti Szanyi Urat,pedig jól teszi a dolgát? Sajnos én már idős vagyok,bízom a fiatalabbakban. Ébredjenek,és harcoljanak,amíg lehet szavakkal,nehogy a fegyverekké legyen a szó. Lubi Béláné nyugdíjas