TERRORVESZÉLY SZABÁLYOZÁSA – AZ MSZP ÁLLÁSPONTJA

Az MSZP érzi az európai terrorveszély súlyát és tisztában van azzal, hogy egy ilyen helyzetet nem lehet felelőtlenül kapkodva kezelni, úgy, ahogy azt most a Fidesz teszi.

Az MSZP pontosan azért nem ment el a terrorveszély szabályozásáról szóló ötpárti egyeztetésre, mert a Fidesz az utolsó pillanatban kiküldött meghívóval ellehetetlenítette, hogy érdemben lehessen tárgyalni erről a komoly és súlyos kérdésről. Üres látszategyeztetéshez pedig nem kívánunk asszisztálni.

A Fidesz egy olyan különleges jogrendet akar beemelni az alaptörvénybe, amely a terrorveszélyre hivatkozva aránytalanul korlátozná a magyar emberek demokratikus jogait.

Ez nem csak honvédelmi kérdés, hanem az élet szinte minden területét érinti.

Egy ilyen súlyú alaptörvény-módosítást nem lehet néhány órás felkészülés után egy diktátumszerűen összehívott egyeztetésen érdemben megvitatni.

Az MSZP-nek vannak saját konkrét javaslatai a magyar emberek biztonságának szavatolására. Molnár Zsolt, a Nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke kijelentette: amennyiben a Fidesz nem diktálni, hanem egyeztetni szeretne, ezeket a javaslatokat le fogjuk tenni az asztalra.

Reméljük, hogy a Fidesz a jövőbeni ötpárti egyeztetéseken nem csak a saját álláspontjához keres közönséget, hanem az MSZP javaslatait és hajlandó érdemben megvitatni.