A Jobbikról

Általános háttér:

A Jobbik kiskutyás cukikampányáról eddig is sütött: úgy kamu, ahogy van. Egy a hetekben nyilvánosságra került tavaly szeptemberi hangfelvétel világossá teszi, hogy a Jobbik ma is ugyanaz az agresszív és szélsőséges párt, mint volt.

A felvételen Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke beszél saját pártja szimpatizánsai előtt. Például arról, hogy neki képviselőként vigyáznia kell a szájára, nehogy kimondja azt, amitől megijed a választópolgár, de a Betyársereg és más neonáci csoportok bátran mondhatnak bármit.

Sneider Tamás szavai az igazi Jobbikról rántják le a leplet. Kiderült, hogy Jobbik szlogenje, a „Győzzön a Jobbik!”, csupán arról szól, hogy mindegy milyen áron, csak a Jobbik kerüljön hatalomra.

A Jobbik második embere zárt körben nem titkolja, hogy a jobbikos politikusok aranyos kiskutyákkal való fotózkodása csak egy hatalom megszerzése érdekében bevetett kommunikációs trükk.

Az MSZP felszólítja a jobbikos Sneider Tamást, hogy mondjon le parlamenti alelnöki posztjáról és képviselői mandátumáról!

„Meg kell szerezni a nyugdíjasok szavazatát, mert a nyugdíjasok nélkül nem lehet választást nyerni, ők pedig nyugalmat és békét akarnak, azért kell kedves gyereknek lenni, hogy a Jobbikra szavazzanak.” Ezt mondja Sneider Tamás a felvételen. Vagyis a Jobbik számára a nyugdíjasok szintén csak eszközök, akiket a hatalom megszerzéséhez fel kell használni.

Az MSZP a hárommillió nyugdíjas nevében kikéri magának, hogy az idősekre csak puszta szavazógépként tekintsen a Jobbik! Úgy tűnik, hogy a Jobbik ebben is hasonlít a korábban panelprolizó Fideszre.

A mi felelősségünk, hogy a demokrácia minden hívével megértessük: a vállalhatatlan eszméket valló Jobbik nem a kiutat kínálja a korrupt és országromboló Orbán-rendszerből, hanem a még sötétebb zsákutcát.

Konkrét ügyek:

- az azeri-ügy:

Gőgös Zoli Facebook-bejegyzése, ami után a Jobbik betámadta: "Azt írja, a jobbikos jelölt, hogy nyilvánosságra hozza a felesége, és a gyerekei vagyonnyilatkozatát. Vajon ehhez mit szól az előző két felesége? Vona, pedig arról nyilatkozzon, hogy hogy sikerült a szerdai gyöngyösi buli a baltás gyilkos országának nagykövetével."


A válaszunk: a szövegértési kihívásokkal küzdő jobbikos képviselők tanuljanak meg olvasni. Ez még akkor is elvárható, ha egyre inkább pánikba esnek a várható, tapolcai választási eredményük miatt. Az azeri baltás gyilkos kiadása a Fidesz örök szégyene. Ez nem csak az MSZP véleménye, hanem minden normálisan gondolkodó magyar emberé.

- fideszes bankbotrány:

Miért nem támadja a Jobbik a Fideszt a bankbotrányok ügyében? Mit kap Vona Gábor szélsőséges pártja azért, hogy az évszázad fideszes bankbotránya közben hallgasson a bűnösökről? Miért nem követeli a Jobbik a fideszes tolvajok megbüntetését? Miért csak az MSZP szorgalmazza a Quaestor vezetőjének, a Fidesz üzletemberének, Tarsoly Csabának a felelősségre vonását?

A válaszunk: a Fidesz-Jobbik koalíció

A fideszes kétharmad lebontása Újpesten kezdődött, majd Veszprémben folytatódott. Értjük, hogy a Fidesz kétségbe van esve, hiszen Pad Ferenc április 12-i győzelme immár a kormányzó párt bukását jelentené. Nem véletlen, hogy a belső harcoktól és a káoszos kormányzástól meggyengült Fidesz ma már bármire hajlandó a hatalma megtartása érdekében. Ezért jöhetett létre a Fidesz-Jobbik koalíció.

Napnál világosabb, hogy a Fidesz a Jobbik kottájából játszik: 2010 november 24-én a Jobbik már benyújtotta azt a javaslatot, amely a vasárnapi zárva tartásról, az üzemek, akár a gyárak bezárásáról is szólt. Ma a Fidesz és a Jobbik közösen formálja ezt a politikát, tehát létrejött a Fidesz-Jobbik koalíció. Így már világos, miért nem érdekelte a 2011-es hatástanulmány eredménye a Fidesz-kormányt.

A Jobbik a Fideszt támogatja a parlamentben. Támogatta tavaly decemberben a szociális törvény szavazásánál (Vona és Gyurcsány nem volt bent az ülésteremben, ezért ment át a kétharmados jogszabály), és a jobbikos Apáti István távolmaradása segítette a Fideszt a paksi beruházás 30 éves titkosításánál is.

Az ajkai-tapolcai választás:


A kétharmad lebontása után most az a feladat, hogy időközi választásról időközi választásra kell visszatolni Magyarországot a centrumba. Meg kell védeni a Fidesz-Jobbik koalíciótól, a szélsőséges önkénytől.

A választók számára két lehetőség van: egy "Jobbik-Fidesz koalíció" vagy "az egyetlen ellenzéki párt, amely képes és alkalmas a Fidesz megbuktatására".

A mérések szerint teljesen nyílt a verseny az ajkai-tapolcai választókörzetben. A valódi változást akaró szavazók ugyanakkor pontosan tudják, hogy a valós alternatívát a baloldal és a szakszervezetek közös jelöltje, Pad Ferenc nyújtja a Fidesz-Jobbik koalícióval szemben.

Az eddigi időközi választásokon beigazolódott, a választók téthelyzetben pontosan tudják, mit veszíthet az ország a Jobbik győzelmével. Nem véletlen, hogy a legutóbbi vasárnapi újpesti választáson 8%-ra futotta a szélsőjobboldali párt erejéből.

A többség tudni fogja április 12-én is, hogy meg kell védeni az országot a szélsőségektől, a Jobbiktól és a Fidesz szélsőséges önkényétől.

Arra kérjük a valódi változás híveit, hogy április 12-én az ajkai-tapolcai körzetben is menjenek el szavazni, támogassák a Fidesz és a Jobbik legyőzésére esélyes MSZP-s Pad Ferencet, mert a veszprémi 3-as választókörzetben ő az, aki tovább tudja bontani a szélsőséges jobboldali pártok hatalmát.