Végrehajtások Pesterzsébeten

2013-ban összesen 473  977 cég ellen indult adóvégrehajtás Magyarországon. Pesterzsébeten vajon hány vállalkozást érintett ez? – tette fel a kérdést Csaszny Márton a testület februári ülésén.

 

A választ írásban kapta meg a képviselő, amelyből kiderült: tavaly 9329 behajtást hajtottak végre kerületünkben, ebből 8210 hatósági utalást (azaz inkasszót), 1105 esetben munkabérletiltást, a fennmaradó 14 esetben pedig jelzálog-, illetve végrehajtási jogot jegyeztek be – derült ki a Közigazgatási és Adó osztály válaszából.  A behajtás alá vont összeg tavaly megközelítette a 359 millió forintot, amelyből mintegy 63 millió teljesült is.


Pesterzsébeti vállalkozásoktól összesen 30 millió 205 ezer 618 forint inkasszót szedtek be – feltehetően azt a pénzt, amiből a következő szállítót, vagy az aktuális fizetést kellett volna kifizetniük.

 

Ez is mutatja, hogy a Fidesz győzelmi jelentései ellenére a vállalkozások nehéz helyzetben vannak Pesterzsébeten is.


Ha ez a tendencia folytatódik, Magyarországhoz hasonlóan Pesterzsébeten is le fogja győzni saját vállalkozóit a Fidesz – hívta fel a problémára a figyelmet Csaszny Márton.