Rendkívüli Képviselő-testületi ülés Pesterzsébeten, 2013. június 5-én

    Rendkívüli-testületi ülésre gyülekeztek a képviselők. Úgy látszik, ebben az évben ez már szokássá válik. Ezúttal három, egymással összefüggő napirendi pontot tárgyaltunk.


Képviselő-testületünk korábban úgy döntött, hogy bár már nem fenntartója a kerületi általános iskoláknak, idén is jutalmazzuk azokat a pedagógusokat és technikai dolgozókat, akik hosszú évtizedeken keresztül dolgoztak Erzsébeten, nevelték gyerekeinket. Meghoztuk a megfelelő döntéseket és vártuk a pedagógus napot. Csakhogy kiderült mi nem adhatjuk át részükre a jutalmat, mivel már nem a mi dolgozóink, a fenntartójuk pedig nem akarja azt átadni.


Végül a rendkívüli testületi ülésen megváltoztattuk a kitüntető címek adományozásáról szóló rendeletünket, azaz a hűségjutalmat kitüntetésre változtattuk, majd a megfelelő fokozattal kitüntettük azokat, akik megérdemelték azt.

    A harmadik napirend arról szólt, hogy a Nyitnikék Óvoda bővítéséhez, felújításához pályázaton nyertünk pénzt. A tervek elkészültek és az építési pályáztatáson kiderült, hogy a rendelkezésre álló összeg nem elég. Ezért testületünk bruttó 15 millió forinttal kiegészítette a keretet a megvalósulás érdekében.


Összeállította: Komoróczy László