Elbúcsúztunk Scherz Gyuláné Icától

2013. augusztus 3-án, szombaton temettük el Scherz Gyuláné, Icát. 66 évesen ragadta el a halál a gróf Széchenyi István Általános Iskola és Szakiskola gazdasági vezetőjét, tanárát, az MSZP önkormányzati képviselőjét.


Megdöbbenve és hitetlenkedve hallottuk a hírt: Ica elhunyt, megállt a szíve. Nem akartuk elhinni, hiszen még néhány napja is találkoztunk Vele, amint lelkesen intézte vállalt feladatait, boldogan tervezte a jövőt, szervezte az önkormányzatban és az MSZP-ben vállalt feladatainak végzését. 

Icában egy vidám, jó kedélyű embert, kollégát ismerhettünk meg, immár évtizedekkel ezelőtt. Jó kedvét mindig megőrizte, a problémákat is ezzel a hozzáállással igyekezett megoldani. Közvetlen modorával hamar tudott kapcsolatot építeni, kialakítani. Véleményét ki is mondta, őszinteség és tisztaság volt benne, ezért ezt elfogadták Tőle, nagyon sokan szerették.

Nagyon szerette a munkáját és munkahelyét. Büszke volt a kollégáira és azokra az eredményekre melyet elértek a különböző versenyeken.
Saját munkájára is igényes volt. Sokat tanult, egyeztetett az állandóan változó szabályokról, így lehetett, hogy a revízió munkáját példamutatónak, a többi önálló intézmény által követendőnek találta.

Amikor változtak a szabályok, és változtak az előírások munkakörére, vett egy mély lélegzetet és már közelebb a 60-hoz, mint az 50-hez, maga is beült az iskolapadba és megszerezte a szükséges papírokat és vizsgákat. Kerületünkben Ő volt az egyetlen, aki ezt az utat választotta.


Tagja volt annak a tantestületnek, amely az iskolájuk környékén élő, nagyon sok hátrányos gyerek számára felzárkózási programot készített (és meg is valósított), a gyerekekkel együtt foglalkozva a szülőkkel is. És mivel szerette a környezetét, ismét iskolapadba ült és megszerezte a műszaki szakoktatói szakos tanári diplomát is, Ettől kezdve boldogan és büszkén mesélt tanári élményeiről. Éppen ezért nagyon megviselte és elkeserítette az iskola fokozatos megszűnése.

1998-tól 2006-ig, két cikluson keresztül volt az MSZP képviseletében önkormányzati képviselő, és az Oktatási Bizottság elnöke. Munkáját itt is a gyerekekért, a rászorultakért végezte elkötelezetten. Részt vett a kialakításában, aktívan támogatta azokat az ötleteket, tanfolyamokat, sőt új intézményeket, melyek létrehozása ebben az időben kerületünket jellemezte, mind az oktatásban, mind az egészségügyben. Elmondhatjuk, hogy sok ember számára vált az élet elviselhetőbbé, jobb minőségűvé ebben az időszakban.  

Tevékenyen vett részt az MSZP életében. Nemcsak képviselőként, hanem szervezeteiben is, például tagja volt a Nőtagozatnak is. Sok feladata mellett aktívan dolgozott rendezvényeinken is. Amikor 2006-ban nem indult újra a választáson, akkor sem távolodott Tőlünk, újabb feladatokat vállalt.

Azt mondják, nem hal meg az, akire emlékeznek. Terád sokan és sokáig fogunk emlékezni.


Nyugodjál békében!