Pesterzsébeti nyugdíjas gondolatok, 2013 májusában

Mit szólnak hozzá, megvan a hónap szava! Ne törjék a fejüket: mutyi, mutyika, trafikmutyi, földmutyi, nyugdíjmegtakarítás-mutyi, rezsicsökkentés-mutyi, simicskamutyi, nyergesmutyi, médiamutyi, mutyi mindenhol és mindenben.
Nem is értem, miért vagyunk kiakadva. Tudtuk, hogy kemény küzdelem lesz. Nem adják olcsón magukat.

Ugyanis, ha még nem jöttek volna rá, minden a választási pénzekről szól. 

Drága jó kormányunk csak jót akar nekünk. Csökkenti a választás költségeit, kevesebb lesz a parlamenti képviselő, a pártok nem kapnak támogatást a kampánykiadásokra.
Ezért azután a fidesz-közeli, elvhű barátoknak kell olyan plusz-jövedelmet juttatni, amiből ők önként és dalolva, boldogan támogatják pártjukat.
Az ellenzéknek és a hozzájuk közel állóknak pedig minden – válogatás nélküli eszközzel – lehetetlenné kell tenni, hogy ugyanezt tegyék. Világos?

Mai hír: O.V. már 2008-ban bátorította az önkormányzatokat, hogy minél jobban adósodjanak el (az esztergomi képviselőtestület május 3-i ülésén utalt rá Meggyes Tamás korábbi fideszes polgármester- HVG). Lehet, hogy ő már akkor tudta, hogy 2013-ban a kormány átvállalja adósságaik nagy részét?
Természetesen, ezt is mi fizetjük! Tudjuk, a kormánynak nincs pénze, csak a mi befizetett adóforintjainkból van bevétele, abból tud osztogatni.

Akarjuk mi ezt?
 
Hallották? Az egyik parkolási cég vezetőjének elkobozták ( nem ez a hír!) a közel 100 milliós (EZ A HÍR!) (!!) Rolls Royce típusú kocsiját. Mennyi lehetett a fizetése, hogy ilyen szépen össze tudta spórolni? Ügyes fiú! És nem is kellett száz év hozzá!
Tudják, hogy ma hazánkban mennyien élnek a létminimum alatt? Közel négymillióra tehető a számuk azokkal együtt, akik a szegénységi küszöb alatt élnek! Ez majdnem az ország fele!
Vajon hány gyerek fekszik le ma éhesen? Ez nem hiba, ez bűn!

Ezzel szemben (kampánygesztus!) 2013. májusában a kormány úgy határozott, hogy 200 milliós kárenyhítést nyújt a Hajdú-Bét Rt. és a Novofarm Rt. károsultjainak (ez kb. 100 családot érint) akik 2004-ben fizetésképtelenné váltak és felszámolásra kerültek.
Természetesen költségvetési forrásból (a mi pénzünk!), a cél a szavazataik megszerzése, tehát a mi pénzünkön vásárol szavazatokat, pártpolitikai célokra használja fel az állam pénzét.

Akarjuk mi ezt?!

Rezsicsökkentés. Óriásplakátok hirdetik: sehol máshol, csak nálunk! Hazugság!
Hollandiában január1-től önkéntesen csökkentette a három legnagyobb energiacég a lakossági árakat.
Anglia: 2013 végére 11%-kal csökkennek a rezsiköltségek, és jövőre további csökkenés várható.
Spanyolország: április 1-től az áram ára 6,2 %-kal csökkent, a gáz árát befagyasztották.
Olaszország: április 1. óta a gáz 5,2 %-kal, az áram 3 %-kal lett olcsóbb.
Lengyelország: 10 %-kal csökkent a gáz ára.
Bulgária: 20 %-kal (!!) csökkent a gáz ára!

Orbán moszkvai látogatása után a Gazprom bejelentette, hogy egyoldalúan csökkenti 5 EU országba szállítandó gáz árát, kb. 20 %-kal.
Hazánk NEM tartozik közéjük!
Hú, de sikeres volt O.V. moszkvai útja!

Végül még egy érdekes (szomorú?) szám: 2010-ben 5 – 2011-ben 6 – 2012-ben 17 különböző típusú új adót vezetett be a kormány.
Ez összesen 28 új adónem!

Kérem, ne feledkezzenek meg a fent leírtakról, amikor 2014-ben dönteniük kell az ország további sorsáról!Budai Juli