Pesterzsébeti nyugdíjas gondolatok, 2013 júniusában

Tudják, miért volt hófúvás március 15-én? Mert nem volt itthon a Nagy Vezér!
Most bezzeg az árvíz sem fogott ki rajtunk, O.V. ott állt minden gáton, szemlélt és vezényelt, mögötte minisztere és a katasztrófavédelmi főmufti, nem volt más dolguk, csak helyeslően bólogatni, mert a nagyfőnök megálljt parancsolt a víz sebes árjának!
Hiába, aki tud – az tud!
A kis ellenzékiek – Gyurcsány, Bajnai, Mesterházi - holmi köznép módjára csak lapátoltak, zsákokat töltögettek, hát mit gondoltak, hogy csak úgy, munkával is lehet tenni az árvíz ellen?
Még szerencse (?!),  hogy ott volt a Nagy Vezér!

Esküszöm, egy szót se írok a trafik- mutyiról, a múlt havi levelemben már megírtam a véleményemet. Csak egy kérdésem lenne: tessék mondani, mi az, hogy „nemzeti dohánybolt”?
A nemzetnek árulnak? A nemzet dohányát árulják? Vagy esetleg nemzeti színű cigarettát fognak árulni? Ki tudja?
Egyet szeretnék leszögezni: én – és még sokan-sokan mások – nem dohányzom. Nincs eladnivaló dohányunk, és venni sem fogunk dohányt. DE! Mi is a nemzethez tartozunk, itt születtünk – élünk – halunk, tehát MI vagyunk a NEMZET! Könyörgöm, ne nyilatkozzanak a nevünkben!
Szörnyű vízióm támadt: lehet ez egy véget nem érő folyamat?  Lehet, hogy jön a nemzeti italbolt, nemzeti húsbolt, nemzeti gyógyszertár, nemzeti akármi?
Van ennek valami értelme?

De a Mészáros család nagyon jól járt. Tudják, a felcsúti polgármester, rokonai és baráti köre.
Az ország összes Auchan-áruházában ők árulhatnak dohányterméket. Valamit nagyon kell tudniuk – vagy nagyon nemzetiek.

Mint ahogy azt sem értem, miért tiltakozik a kormányzó párt felháborodva a jövő évi választások elcsalásának gyanúja ellen?! Vádolta őket valaki, vagy esetleg ők már tudnak valamit?

Tudják Önök, hogy a 2013. augusztusában bevezetésre kerülő Varga- csomag „adókiigazításai” évi 40-50 ezer forint pluszkiadást jelentenek családonként?  

És a tranzakciós adó emelése?  Ügyes! Most, miután majdnem mindenki – ha nem mindenki – bankszámlára kapja a jövedelmét, tehát vagy kártyahasználó, vagy ha nem is, de ha enni akar, ki kell vennie a pénzét a számláról – tehát egyszerűen mindenkit érint.
Ez számlatulajdonosonként évi 4-5 ezer forint plusz költséget jelent.

Az e havi kedvencem a kamatra kirótt 6 %-os egészségügyi hozzájárulás!
Hogy is van ez? Végiggondolták? Az adózott jövedelemből megtakarított pénz után járó kamatból levonják a 6 %-os kamatadót – ezt már tudomásul vettük. És most még eho-t is? Miért? Milyen egészségügyi ellátást biztosítanak a betétek után?
Ha például valaki nem dolgozik, a munkabéréből nem fizet egészségügyi hozzájárulást (eho-t) de nagy összeget örökölt, annak kamataiból él – annak jár egészségügyi ellátás?
Tudják, mi ez? Egyszerűen: a kamatadó 6-ról 22 %-ra való emelése. Sarc.

Tisztelt Ellenzék! Úgy összesen, pártfüggetlenül! Egy tiszteletteljes kérésem lenne. Ha komolyan véget akarunk vetni ennek az őrületnek, a nyerési esélyeiket nagyban növelné, ha a „ki legyen a miniszterelnök-jelölt”- vita helyett a „hogyan nyerjük meg a választást” kérdésre fektetnék a fő hangsúlyt.
Bocsánat az észrevételért és a tanácsért, tekintsék egyszerűen a nép hangjának.

Levelem végén engedjék meg, hogy a magyar baloldalt érintő nagy veszteségről szóljak.
Hosszú és súlyos betegség után elhunyt Horn Gyula, a modern kori Magyarország kiemelkedő politikusa, az MSZP alapítóinak egyike, majd elnöke, külügyminiszter majd miniszterelnök, Európa-szerte elismert államférfi.
Családjának őszinte részvétünket, együttérzésünket küldjük.
Nyugodjék békében.Budai Juli