Pesterzsébeti nyugdíjas gondolatok, 2012. novemberében

Végre! Valami jó, aminek örülni is lehet! Az általam régóta hangoztatott összefogás első jelét üdvözlöm ekkora örömmel – értem alatta a Milla – Szolidaritás – Haza és Haladás által gründolt  Együtt 2014 címmel megalakult szervezetet.
Végre látom jelét annak, hogy vannak még értelmes emberek, akik szerint minden erőt-eszközt egyesíteni kell az Orbán-kormány megbuktatásának érdekében.
„Egyedül nem megy!” – Kern – Garas után szabadon.
Annak külön örülök, hogy Bajnai Gordont választották vezetőül, aki 2009-10-ben már bizonyított, mint a szakértői kormány miniszterelnöke.
Az csak természetes, hogy most megpróbálják lejáratni – lásd a BKV-buszokon levő plakátokat, ahol Gyurcsánnyal együtt látható. Ez is azt bizonyítja, hogy félnek tőle, attól, hogy megfelelő méretű tömeget képes megmozdítani ellenük.
Hiszen 2010-es győzelmük után még maguk is elismerték szakértelmét, ahogy a válság hatásait, a gazdaságnak okozott károkat igyekezett minimalizálni.

Érdemes megnézni, hogy ki van a plakát-akció mögött. Az a „Civil Összefogás Fóruma”nevű jobboldali, kormánybarát szervezet, aki a Békemeneteket is szervezi. Miből is telik erre a kampányra? A BKV-s óriásplakátok nem olcsók!
„Együtt tettétek tönkre az országot, ebből elég volt!” harsogják.
Nagyon rövid az emlékezetük. És mindenkinek, aki a Gyurcsány – MSZP nyakába akarja varrni az elmúlt 8 év (2002-2010) minden bűnét.
Ezen hölgyek-urak elfelejtik, hogy minden intézkedést, amit a Gyurcsány-kormány az  adósságállomány csökkentése érdekében meg akart hozni, a Fidesz meghiusította.
Az MSZP pedig nem mondja ezt a tényt elég sokszor, és elég hangosan.

Nem értem viszont az LMP-t. Tulajdonképpen mit akarnak? Komolyan gondolják, hogy – éppen csak a parlamenti bejutás küszöbén - önálló politikát folytathatnak? Kivel vannak, vagy ki ellen? Se Fidesz, se Együtt 2014? Se jobb – se baloldal? Vagy bal ugyan, de nem annyira? Csupa okos, magasan kvalifikált, jól képzett szakember, okosakat mondanak, de azt hiszem, hogy ez a „mindenkit utálunk” hozzáállás nem lesz nyerő.
Megelégszenek afféle zöld pártként valahol a politikai paletta szélén való lebegéssel, kockáztatva a parlamentből való kiesést?
Na persze, mérges is vagyok. Megint kaptam (kaptunk) egy pofont.
„Mi büszkék vagyunk arra, hogy Ázsiából jöttünk Kisgyermekeink fenekén, százból harmincnak, hat hétig kis piros pont van, mint a japán kisgyermekeknek – mondták nekem japán tudósok, én nem tudtam”
Ugye, mondanom sem kell, a fenti – bődületes – idézet Matolcsy úr száját hagyta el.
Bár, a sok marhaság után, amit a gazdasági helyzettel, országunk anyagi állapotával kapcsolatban nap-mint nap mond, már semmin sem kéne csodálkozni.
Igaz, az unortodox gazdaságpolitikához stílszerűen egy anti-közgazdász gazdasági miniszterünk van, ez így van rendjén. (valóban?)
Most meg, - ahogy hallom – jegybank - elnököt akar belőle csinálni O.V., hogy aztán akadálytalanul lenyúlhassa az ország devizatartalékát  (nincs még eléggé tele a zsebe?) és azután jöhet az államcsőd – a lejtőn nincs megállás.
MIÉRT? Miért jó egy miniszterelnöknek, ha csődbe viszi az országot?! Tényleg annyit keres az ügyön? Van az a pénz, ami megéri??!! Hogy úgy vonuljon be a történelemkönyvekbe, mint a „legrosszabb miniszterelnök”?

Most már csak Kölcseyről szeretnék szólni.
Igen, szegény nyelvújító Kölcsey Ferencről, aki forog a sírjában – vagy inkább eszi a sárga irigység - észlelvén (?) miniszterelnökünk rendkívüli tehetségét, ahogy a megszorítások szinonimájának széles tárházát elénk tárja.
„Költségvetési egyenlegjavító intézkedések, kiigazítások, szabályozások, módosítások” – mi már tudjuk, hogy ez nekünk, a zsebünknek nagyon-nagyon fájni fog.

Arról már nem is beszélek, hogy a munkahelyteremtések milyen remekül haladnak..
Tegnapi hír: kivonul a Bricostore. Újabb ezer ember kerül az utcára.

Újabb pofon az uniónak, a kapitalistáknak, a bankoknak? Nem nekünk?


Budai Juli