Nyugdíjas szemmel

Kormányunk ismét tanújelét adta rendkívüli szakértelmének, hozzáértésének, empátiájának. Gondolok a hajléktalan-kérdés remek megoldására. Amelyik hajléktalan a közterületet (utcát, teret, aluljárót) nem rendeltetésszerűen használja, ott eszik, alszik, életvitelszerűen ott tartózkodik, 50 000,- Ft-ra büntetendő.


Remek! Ugyanis, mint tudjuk, ők szórakozásból vannak ott. Nincs kedvük hazamenni. Mit gondolnak, hogy fogják behajtani rajtuk ezt az összeget? Hiszen ha lenne pénzük, nem lennének hajléktalanok! Félreértés ne essék: én sem szeretem pl. a Határ úti aluljárót. (de a Kálvin-téri sem különb).  Soha nem értettem, hogy engedélyezheti a Köjál, hogy az ott fetrengő hajléktalannal szemben árulják a pizzát, a süteményeket, a kenyeret. Én nem veszek ott semmit. Mást nem zavar, nyugodtan vásárolnak.


DE: komolyan gondolja bárki, hogy ez a megoldás??


Másik kedvencem a munkanélküli segélyek folyósításának három hónapra való csökkentése. Logikus: legyen elég három havi lustálkodás, aztán menjen mindenki dolgozni. Hiszen a nem létező gyárak tárt kapukkal várják a dolgozni vágyókat! Vagy nem?


Emlékeim szerint a Fidesz választási ígéretei között szerepelt egymillió munkahely megteremtése. Nem lehetne úgy csinálni, hogy előbb  legyen munkahely, aztán szankcionáljunk??


Nem mintha a segélyből meg lehetne élni, de rendkívül erkölcstelennek tartom, hogy olyanok hozzák ezeket a rendeleteket, akik a segély összegének a százszorosából éldegélnek.


Komolyan gondolják, hogy annyival szebbek, jobbak, okosabbak, különbek, mint szerencsétlenebb embertársaik, akik rosszkor, rossz helyen voltak, elvesztették munkájukat, és most ott állnak családdal, lakáshitellel, és élniük kell??


Nem a regnáló kormánynak lenne feladata segítségükre lenni??


Csupa ostoba, felesleges kérdés!


Mikor fog valakinek eszébe jutni, hogy megkérdezze: mit csináltak azzal a 3 000 milliárd forinttal, amit a magán-nyugdíjpénztáraktól lenyúltak? Elképzelhetetlenül sok pénz ez nekünk, egyszerű halandóknak. Sok mindent lehetett volna kezdeni vele. Még ami a barátok fizetésemelése, gépkocsi-cserék, dolgozószoba-csere után maradt, azzal is. Biztos ezek voltak a legfontosabb, legsürgősebb kiadások. Valóban??


Most már nem is olyan fontos az államadósság csökkentése? Vagy azt majd összeadjuk mi – ahogy azt a kedves plébános úr kitalálta, alapítványt is létrehozott e célra?


És azok a kedves kis levelek! Minket komolyan vesznek, megkérdeznek, javaslatainkat figyelembe veszik, higgyék el, hiszen ők még soha nem hazudtak! Most például nyolcmillió példányban kinyomtatják és postázzák a 38 oldalas új magyar alkotmányt (bocsánat, lehet, hogy nagybetűvel kellett volna írnom!). Minden magyar háztartásba saját alkotmányt!  Hurrá!  Tudják, hogy ez mibe kerül??


Egyáltalán – ez a húsvéti alkotmány egy farsangi tréfa - lenne, ha nem lenne olyan tragikus, fájdalmas, szomorú, és nem tenné tönkre az életünket sok-sok évre – már aki a demokráciában akar élni. Mert demokrácia - az nincs, ha ez eddigre nem lenne nyilvánvaló valakinek. Az a sokat emlegetett kétharmad, amire hivatkozva mindent megengednek maguknak, az nem létezik.


Sokszor, sok helyen leírták, a 2,7 millió semminek sem a kétharmada. De mi van a többivel? Velünk, akik nem rájuk szavaztunk, és azokkal, akik elegánsan távolmaradtak a cirkusztól, nem vállalva a döntés felelősségét. Mi hol éljünk? Ez a mi hazánk is – de Orbán-országot nem akarunk.


Ez az ő alkotmányuk úgy van megfogalmazva, hogy ha már nem lesz Fidesz, akkor sem lehet majd kormányozni.


Emberek! Van még néhány hónapunk január 1-éig. Nem kéne tenni valamit??Budai Juli

 

 

 

 

 

Hozzászólások

így van ez

nem. Nem alkotmány. Alaptörvény ! ezt kérték a zemberek. és még kértek sok-sok 2/3-os törvényt, amit idén fognak megkapni. Már csak ezt a fránya, akadékoskodó Alkotmánybíróságot kellene eliminálni; nem is értem, miért kell Alkotmánybíróság, amikor 2012-től nem is lesz alkotmány, csak Alaptörvény. (Isten álld meg a magyart. De mivel? Fidesszel?)