Nyugdíjas gondolatok Pesterzsébeten, 2012 októberében

Érdekes dologra figyeltem fel. Annyi inzultus, rossz dolog ér nap, mint nap – mindig azt hiszem, hogy engem már nem lep meg semmi. És azután  jön egy új nap, és  én újra meg újra felháborodom, megdöbbenek, hogy újra belém rúgtak, kormányunknak sikerült megint egy újabb hülyeséget csinálnia.

2012. febr. 24-én   O.V. előadást tartott a német-magyar kereskedelmi kapcsolatokról a Német  Kereskedelmi és Iparkamara frankfurti székházában.
Jelen volt Csukás Ístván Németországban élő magyar származású üzletember, aki a beszédet követő fogadáson megkereste a miniszterelnököt. Felajánlotta, hogy - miután sok rossz hírt kap Magyarországról, hallotta, hogy milyen nagy a szegénység, ő jó anyagi körülmények között él – a 100 legszegényebb embernek küld 100 000 forintot. Segítsen neki a miniszterelnök úr megkeresni a legrászorultabbakat.
Egy kikötése van: nem bízik semmilyen alapítványban, szeretné személyesen intézni.
O.V. megköszönte, megígérte – és aztán nem történt semmi.
Majd május elején újra megkereste O.V.-t, és emlékeztette az ígéretére.
Néhány nap múlva jött egy üzenet, hogy rövidesen személyesen keresi meg őt a miniszterelnök megbízottja.
Újabb néhány nap múlva valóban megjelent egy úriember, és tolmácsolta a miniszterelnök üzenetét: azt kérte a mi drága jó miniszterelnökünk, hogy Csukás úr ezt a tízmillió forintot ne a rászorulóknak, hanem egy bizonyos futballklubnak adja.
Természetesen, Csukás úr a leghatározottabb nem-mel küldte el a hírvivőt.
A történet folytatásáról nincs információm.
Számomra az egész ügy hihetetlen, elképesztő, és megdöbbentő.

És mit szólnak a női egyenjogúságnak, a nők elleni erőszak-ellenes harcnak adott újabb pofonhoz?
Drága KDNP-s honatyáink ragyogóan megoldják: maradjanak otthon a nők, szüljenek három–négy gyereket, és a probléma máris megoldást nyert.
Hát persze. Ázsiában ez így szokás. (meg még egy pár helyen a Földön – küzdünk is ellene -, de nem Európában!)
Szüljünk – vagy verve leszünk! Bravó, 21. század, nesze neked, egyenjogúság!
 
IMF-megállapodás. Nem létező levélben lévő nem létező feltételek ellen tiltakozik a kormányfő. Mindenki tudja, hogy hazudik – de ez őt nem zavarja.
Járja a maga kis „pávatáncát”, össze-vissza beszél (kifelé is mást, befelé is mást mond) és ez nekünk milliárdokba kerül.
Ebből nem lesz kilábalás, gazdasági fellendülés, új munkahelyek teremtése – meddig lehet még lefelé csúszni?!

Jön október 23-a.  A nagy tüntetések, ellentüntetések napja. Az ellenzék már megint ragyogóan megoldotta: a millások itt, a DK-sok ott, az MSZP amott, a Szolidaritás máshol –
Hogy lesz ebből egység??
Így NEM LEHET kormányváltást csinálni!


A Fidesz meg ingyen buszokkal hozza az erdélyi magyarokat, a lengyeleket (csak tudnám, hogy mit keresnek itt ilyenkor), kapnak finom ebédet, és egy jót kirándultak – fogalmuk nincs, hogy mire használták fel őket. A lényeg az, hogy – tömeg lesz.
Azon vitatkozunk, hogy a Bajnai miért szólal fel a millások gyűlésén? Mi értelme van?
A lényeg az, hogy szólaljon meg, és mondjon sok okosat, az emberek hallják, hogy mi a véleménye, okos fiú ő, hátha hallunk valami jót.
Egyet meg kéne tanulni a Fidesztől. Az összefogást. A pártfegyelmet.  O.V.-t nem a saját pártja fogja megbuktatni.

Újra elmondom. Aki megnyeri a 2014-es választást (remélem, nem a Fidesz!) – nagyon-nagyon nehéz helyzetbe kerül. Fájó intézkedéseket kell hoznia, kemény munkával és sok jó koponyával, remek szakemberekkel újra fel kell építenie az országot.
Mindenkire szükség lesz, aki segíteni tud és akar ebben.
Egy jobb, élhetőbb, stabilabb országot kell teremteni, ahol jól érzik magukat az emberek.
A Fideszt le KELL váltani!

Végül még egy megdöbbentő hír: valamelyik nagyonokos fideszes politikus kitalálta, hogy már 2002-ben(!) is választási csalással nyert az MSZP!
El tudják képzelni, mi lesz itt, ha 2014-ben vesztenek?!
Annál csak egy nagyobb baj van: ha nyernek!
Budai Juli