Nyugdíjas gondolatok júliusban és augusztusban

 „Kételkedjünk annak hazaszeretetében, aki az ott élőket nem szereti” – ezt írja Hargitai Miklós a Népszabadságban.
Gondolkodjunk el e mondaton kormányunk és kormányfőnk tettei kapcsán.

Ma Magyarországon négy millióan élnek létminimum alatt, kb. másfél millióan mélyszegénységben, minden ötödik gyerek éhezik. Sok helyen olvasható, hallható, sokszor ismételt adatok ezek.
Ezzel szemben 130 milliárd (!) forintot költünk stadionépítésekre! (Felcsút, Debrecen, Fradi pálya, stb.) Kell ez nekünk? Ez kell nekünk?
Stadler József felépített Akasztón egy stadiont.  Ott voltam, láttam, igazán európai színvonalú, minden igényt kielégítő, nemzetközi meccsek rendezésére alkalmas építmény – volt, amíg nem pusztult le. Nem kellett az országnak, nem volt rá szükség.
Ugyanis Stadler úr volt olyan hülye, hogy a saját zsebéből építette. Nem tőlünk lopta el. Ő is szerette a focit – hát nosza, épített egy stadiont.
Le is csukták. Félreértés ne essék – én nem mondom, hogy ártatlanul. Ennyi pénzt nem a havi fizetéséből spórolt meg. De őt LECSUKTÁK!! Tetszik érteni?!

De hát nem csak a stadionépítkezésekre dobáljuk ki a pénzt. Miniszterelnökünk imád levelezni – mint tudjuk. Újabb levelek érkeznek tőle – értesít, hogy Magyarország kikerült a túlzott deficit eljárás alól – mintha ezt nem tudtuk volna már rég az újságokból, TV-ből..
„Magyarország jobban teljesít” – mintha ennek ellenkezőjét éreznénk a bőrünkön.
„Magyarország egy fontos csatában győzött” – hurrá, újabb harci jelentés!
Azután megköszöni, hogy aláírtuk a rezsicsökkentési íveket. Én ugyan nem! És a három éves gyerek sem! És az sem, aki már sok-sok éve halott!
Hát így jött össze a kétmillió aláírás. Ezeknek megy ki a köszönőlevél. Persze, ezt is mi, adófizetők fizetjük.

Bevezetésre került a tranzakciós díj (ne törjék a fejüket, ez egy új adónem) amit a bankoknak kell fizetni, de természetesen áthárították, és minden banki ügylet után fizeti az ügyfél, azaz mi. Hallottak arról, hogy bizonyos minisztériumi dolgozók évi 30-50 ezer forint  tranzakciós díj-kompenzációt kapnak?
Hogy is van ez? Kik kapják? Mi alapján? És miért pont ők?

Egy érdekes adatot találtam az interneten: a Világbank néhány napja közzétette a 2012-2013-as bruttó nemzeti jövedelem alapján elkészített besorolását, amely szerint az egész világon  csak Dél-Szudán és Magyarország lett szegényebb.
Ennyit a Fidesz sikertörténetéről.

Még egy érdekesség: 70 millió forint. Ennyin múlott, hogy a magyar találmányból brit világsiker lett – ugyanis itthon nem adtak rá pénzt.
Az onkokésnek nevezett műtéti és diagnosztikai eszközről van szó, ami műtét közben tudja eldönteni, hogy rákos szövettel találkozik-e. Tehát pontosan annyit – nem többet és nem kevesebbet - távolít el a sebész, amennyi szükséges.
Az alapkutatás a Semmelweis Egyetemen zajlott, az I.sz.. Sebészeti Klinikán, illetve a Debreceni Egyetem Sebészeti Intézetében tesztelték ragyogó eredménnyel – és vége.
Nincs rá pénz.
Így hát Takáts Zoltán, az eszköz fejlesztője kiment Angliába, az Imperial College kutatója lett, találmánya iKnife néven világhírre tett szert, három éven belül kereskedelmi forgalomba kerülhet.
Majd, egyszer, talán, ha lesz rá pénz, mi is megvesszük.
Kis magyar népmese.

Még egy gondolat a Tavares jelentésről. Az Európai Parlament olyan mélységű és részletességű bírálatot fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben, amelyre még nem volt példa az Unió történetében. Kimondták: Magyarország rendszerszinten távolodott el az EU alapértékeitől.
Ez hazánknak a szégyenpad, és ezért a Fidesz-kormány és személy szerint O.V. a felelős.

Üzenem ezt annak a kétmillió választópolgárnak, akik bizonytalanok, és akik nélkül nem fogjuk tudni leváltani ezt a kormányt.


Budai Juli