Nyugdíjas gondolatok 2014. áprilisban, Pesterzsébeten

 „Magyarország jobban teljesít!”  „Csökkent a munkanélküliség, sikerült megőriznünk a nyugdíjak értékállóságát,  az infláció mindjárt nulla, az államadósság csökkent…” – ugye, tudják, kit idéztem?


Mit gondolnak, O.V. és én-mi – ugyanabban az országban élünk?? Vajon hol él a mi miniszterelnökünk??


Nekem a legjobban a „csökkent a munkanélküliség” tetszik. Van, aki ezt beveszi?? Hová  számolják a közmunkásokat, a külföldön dolgozókat? Ja, hogy ők nem munkanélküliek? Ez igaz, csak egy részük nem itthon fizet adót, a közmunkások bérét a mi adóforintjainkból fizetik, és próbáljon meg valaki megélni 47 ezer forintból – esetleg harmad-negyedmagával.


Javaslom, a Fidesz-vezérkarból néhányan mutassák meg, hogy ez utóbbit hogy lehet megoldani.


Mazsihisz kontra kormány. Ez a történet egyre rosszabb lesz. Ahogy a kormány korifeusai magyarázkodnak, egyre jobban mocsárba süllyednek.  Lázár úr! Mi az, hogy „ a magyarok és a zsidók együttélése itt a Kárpát-medencében”?? Ki meri azt állítani, hogy a zsidók nem magyarok?!


Hallott már olyat , hogy „ keresztények és magyarok” vagy „ reformátusok és  magyarok”?


Egyébként ez az egész ügy engem egy kicsit Dávid és Góliát harcára emlékeztet.   Ma kis hazánkban  - becsült számok alapján – kb. 80 – 100 ezer zsidó vallású magyar állampolgár él, akiknek a nagyobbik fele nem gyakorolja vallását.  Ugye senki nem gondolja,  hogy ez a maroknyi ember komoly veszélyt vagy fenyegetést jelentene bármiben az itt élő többi,  10 millió – na jó, kilencmillió-nyolcszázezer – ember részére?


Annál inkább becsülendő és tiszteletre méltó tény, hogy a Mazsihisz nem hagyta szó nélkül  a semmibevételt , a sárba tiprást,  mellőzést. Végre felemelték a szavukat, és jelezték, hogy „ hé, minket is meg kéne kérdezni, ha rólunk van szó”!


Persze, mit várunk egy kormánytól, ahol a házelnök nagyobb büntetést szab ki a lufikat eregető LMP-s képviselőkre, mint a zsidózó Jobbikosra?


Ha már a büntetésnél tartunk: mit szólnak ahhoz, hogy megbüntették az ATV-t, mert a kormányváltó pártok kampányzáró nagygyűlését egyenesben közvetítették? Igaz, az előző napi Fidesz-nagygyűlést is közvetítette a TV – azt szabad.


Na és mit szólnak ehhez az átadás-dömpinghez? Átadunk mindent, amit lehet, függetlenül attól, ki építette.  Vigadó ( mióta készül?), Kossuth-tér ( pocsék), Erzsébet-téri gödör ( kinek köszönhetjük, ki volt, aki az ide tervezett Nemzetit leállította?)  a négyes metróról már nem is szólva, amit pont a Fidesz  hátráltatott, szerződés-bontásokkal, leállításokkal, módosításokkal több mint 80 milliárd forintos kárt okozva  az adófizetőknek, de – természetesen -  az építtetők emléktáblájára csak Tarlós-Orbán neve került fel.


A Simon-ügy burjánzik, annyi bőrt nyúznak le róla, amennyit lehet. Végre már az ellenzék is magához tért, (jobb későn, mint soha), rájöttek, hogy a Rogán-vagyon sem jöhetett létre a képviselői és polgármesteri fizetésből. 


Kíváncsi vagyok, hogy mikor kezdik piszkálni az Orbán vagyon eredetét – most, hogy már megjelent Ferenczi Krisztina  Narancsbőr című könyve.  Úgy látszik, csak ő nem fél (az újságírónőre gondolok).


De a legjobb a mai nap híre, ez a „zárkaügynök” –ügy. Ki hiszi el, hogy Simon Gábor  a kétszemélyes zárka magányában, pont egy vadidegennek, akivel egy zárkába került, elmeséli, hogy Gyurcsány és Mesterházi tudott a pénz eredetéről?  Hát, akinek eddig nem volt gyanús, az ezután minimum elgondolkodik.


És persze mindezt közvetlenül a választások előtt.


Amire – remélem – minden olvasóm elment.
Budai Juli