Nyugdíjas gondolatok


Van valami – bármi – amit az elmúlt három évben jól csinált a kormány??
Most ne essék szó a be nem tartott – sőt, az ellenkezőjét betartott – ígéretekről.
Beszéljünk csak arról, amit elrontottak, szétvertek, tönkretettek.
Az alkotmányról, a médiáról, egészségügyről, oktatásügyről, elorganizált nyugdíj-megtakarításokról, az ostoba, értelmetlen, igazságtalan egykulcsos SZJA-ról, munkahelyek megszüntetéséről, tömegek mélyszegénységbe taszításáról.
Szóval, van valami, amit JÓL csináltak???
Nézzük a legújabb intézkedéseiket.

Tizenharmadik havi nyugdíj?! Miből?! Hogy gondolja ezt a miniszterelnök?!
Ez az ötlet csak arra jó, hogy a nyugdíjasok ellen hangolja a fiatalabb nemzedéket.
Biztos vagyok abban, hogy maguk a nyugdíjasok sem értenek vele egyet.
Nem azért, mert nincs szükségük a pénzre.
De tudják, hogy a jelenlegi helyzetben – amikor a fiatalabb nemzedék is nyomorog, a munkanélküliség problémájával küzd, az unokáink továbbtanulásának ellehetetlenítése folyik – nem a 13. havi nyugdíj a legfontosabb. Ha már adni akarnak, nagyon fogunk örülni az Erzsébet-utalványoknak, amivel élelmiszert tudunk venni - akármilyen értékben, hiszen minden fillér jól jön.
DE!! Könyörgöm: DIFFERENCIÁLTAN!! Hiszen a többszázezres nyugdíjjal rendelkezőket (biztos vagyok benne, van ilyen is!) talán mégsem kellene támogatni! 
Gondoljunk csak arra a néhány miniszterre, akik milliós fizetésük mellett nyugodtan felveszik a nyugdíjukat.  Finoman szólva is pofátlanság. És még ők mondják, hogy havi 47 ezerből is meg lehet élni!
  
Egyébként kifejezetten kampányötletnek, hangulatjavító intézkedésnek tartom – a 10 %-os  (egyébként teljesen hazug) rezsicsökkentéssel együtt.
Ugyanis lehet, hogy a villany – és gázszámlák 10 %-kal csökkenni fognak – de hányszor, hány címen fogunk többet fizetni??
Biztos vagyok abban, hogy a létfenntartásunk költségei nőni fognak.
Arról már nem is beszélek, hogy ez megint a gazdagoknak jó, akiknek nagy a lakásuk, fűtött úszómedencéjük van, jó sok közműszámlát fizetnek, minél többet, annál nagyobb a 10 %-os csökkentés.
A Mari néni a 18 fokra fűtött kis lakásában fizet 3000 forintot, ő bizony kemény 300 forintot is megtakarít! Képzeljék el, már majdnem egy kiló kenyeret is tud venni a rezsicsökkentésből!
 Önök is kaptak az ELMŰ-től két levelet? A kormány átgondolatlan, kapkodó intézkedései következtében decemberben kiküldték a decemberi, januári és februári három csekket (azt hiszem, csak az átalányt fizetők jártak így).
Januárban újból kiküldtek három csekket, kettőt „érvénytelen” felirattal, a harmadikon, amit februárban kell befizetni, az új, csökkentett összeg szerepelt.
Vajon mennyibe került ez? És kinek?
Tévedés ne essék: az állam MI vagyunk, az államnak nincs pénze, csak a mi befizetett adóforintjaink, tehát MINDENT mi fizetünk!!

Újra jön az IMF-küldöttség. DE! NEM tárgyalunk a kölcsönről! NEM és NEM!! Ha beledöglünk, sem kell az olcsóbb hitel, jó lesz nekünk a drágább, majd az adófizetők (ismét csak mi) kifizetjük.
Magyarságtudat-erősítőket keres a kormány. Ehhez mit szólnak? Nem vicc! Pályázatot írtak ki, „Magyarországgal való kapcsolattartás erősítése” – havi 350 ezer, plusz eszközök.(pl. autó)

Több budapesti kerület önkormányzata többmilliós jutalmat fizetett munkatársainak
Hogy is van ez? Úgy tudjuk, hogy az önkormányzatoknak sok-sok milliós adósságállománya van. Ezért kell őket jutalmazni??
Képzeljék, még Bayer Zsolt is kapott jutalmat. Biztos megérdemli, sikerült neki rasszista, antiszemita fellépéseivel kis hazánkat kiírni Európából.
Bizonyára hallottak róla, hogy a római Colosseum – a római zsidó közösség és az – egyébként jobboldali – római főpolgármester határozott kívánságára a magyar jobboldal elleni tiltakozásul – január 27-én, a Holocaust világnapján sötétbe borult.
Gyöngyösi Máté, Bayer Zsolt, azeri-ügy, Matolcsy-csomag, IMF-packázás – kész a világhír!

Újabb ötlet a pénzszerzéshez: adják ki a svájci bankok a számlatulajdonosok listáját.
A probléma csak az, hogy ha kiadnák, a kormány tagjai lennének a legnagyobb bajban. Ők tudják a legjobban, hogy Svájcban a banktitok szent és sérthetetlen.
Ezért van az ő pénzük is ott.

Sebaj, lesz itt zászlólengetés, heje-.huja-haj!  Az MSZP-kormány alatt megkezdett beruházások befejezéshez közelednek, majd a Fidesz felavatja, melldöngetve learatja a dicsőséget, fogjuk hallani, hogy  ők bezzeg megcsinálták!
Megcsinálták, igen. Emlékeznek az „egymillió új munkahely”- ígéretre? Igen, néhány tízezer új munkahelyet hoztak létre – közmunkahelyet, 47 ezerért. Az elmúlt három évben 400 ezer ember hagyta el az országot. Ha nem mentek volna el – hány munkanélküli lenne?

A közvélemény-kutatók felmérése szerint a Fidesz népszerűsége csökkent, a megkérdezettek kétharmada nincs megelégedve a kormány munkájával.
Vicces lesz, ha ezek után ismét kétharmaddal győznek 2014-ben! (vagy csalás-szagú?)

Egyébként innen üzenem a Jobbiknak: lehet utálni a zsidókat – de közben melldöngetve nagymagyarnak lenni – az nem megy.
Ugyanis, ha nem tudnák: a Tungsramot világmárkává fejlesztő Aschner Lipót Dachauba került, Goldberger Leót Matthausenbe deportálták a nácik, Richter Gedeont a Dunába lőtték.
A Herz- és Pick féle szalámi, a herendi porcelán, a Kotányi-fűszerek, a Zwack-unicum – mind-mind a MAGYAR zsidók tehetségének köszönhető. Hogy csak néhányat említsek.
Ezek az emberek - sok más magyarral együtt - Magyarországot tették naggyá.  Miattuk nem kellett elsötétíteni a Colosseumot.Budai Juli