Borús gondolatok Pesterzsébeten, még júliusban

Puff neki! Most megkaptuk! Mit szólnak hozzá, kedves „fél-ázsiai származék” olvasóim? (Csak tudnám, hogy miért voltak egyesek úgy kiakadva Kertész Ákos írása miatt?)


Szóval, o.v. szerint mi csak úgy tudunk létezni, ha egy központi erő irányit, megmondja, mit tegyünk. Mi erről a véleményük?
A nagy főnök jó példával jár elől. Szép, jó példával – igaz, ez inkább egy „fél-ázsiai származékhoz” illik.
Én, ha vendéget várok – pláne, ha kérni akarok tőle – minimum itthon maradok.
De nem, ő elmegy otthonról. Persze, az IMF-re gondolok, akiket hónapok óta várunk, kérni akarunk tőlük, a pénzükre van szükségünk, hát világos, hogy a miniszterelnök és az ország első gazdasági embere szabadságra megy. Világos??
Lehet, hogy ő is tudja, Matolcsyt nem lehet „tűzközelbe” engedni. Legutóbbi nyilatkozata -    „2030-ra boldog, gazdag ország leszünk” -  ezt sejteti.
Nem is értem. Hogy gondolta? Addig akarnak uralkodni? Mitől lennénk gazdagok? Hol lesz ő 2030-ban? Az unokáink életét is tönkre akarják tenni?


A gyerekeink jövőjét már elvették. Az új tandíjrendelettel eleve kizárták a kb. 4 millió kiskeresetű állampolgár gyermekeinek továbbtanulási lehetőségét. (Megdöbbenve hallottam a napokban, hogy Bécsben olcsóbban lehet egyetemre járni, mint Pesten).
Ó hogyne, van diákhitel. Hadd adósodjon el az a gyerek egész életére.
Csak imént voltunk tanúi, hogy a devizaalapú lakáshitel miatt családok élete ment tönkre.
Ki kívánja a gyerekének, hogy a diákhitelt fejelje meg egy lakáshitellel is, - lakást sem tudnak venni neki a szülei - munkát úgyse fog kapni, hogy törleszteni tudjon!
Igen, nyugaton mindenütt bevált a diákhitel. Csak éppen a friss diplomások kezdő fizetése sokszorosa az itthoninak – és el tudnak helyezkedni!
Térjünk vissza a Nagy Nemzeti Konzultációra. 8,2 millió levél – 800 millió forintba került – visszaküldtek kb. 700 ezer levelet.
Magát a levelet nem minősítem, sokan megtették már – csak halkan megkérdezem: ki fogja őket elszámoltatni?? Ki lesz az ő „budaigyulájuk”?
Bocsánat, elfelejtettem: már nincs budaigyula, nincs selmeczigabika, ókovácsszilveszter, és még sokan mások. „A mór megtette……”
Sebaj – jön az újabb levél…. Telik rá!

Még néhány szó a legfrissebb őrültségről: regisztrációs jegyzék.
Én úgy tudtam, hogy egy nagykorú magyar állampolgár állampolgári joga a szavazati jog.
Ha nem iratkozom fel a regisztrációs listára, akkor elvesztem ezt a jogomat? Hogyan? Miért?
Ez nem jogsértő???
Persze, nincs gond, elmegyek és regisztrálok. Én, és rajtam kívül sokan mások. DE! Igenis sokan vannak, akiknek ez nem ilyen magától értetődő. Hogyan – és ki – fogja nekik elmagyarázni, hogy mit kell tenni és miért?
Mint ahogy azt is nehezen érem meg, hogy a határon kívüli magyarok szavazzanak az én életemről. Én se megyek Erdélybe vagy Felvidékre dirigálni.


Pláne – nekik még regisztrálni sem kell, akár levélben is elküldhetik. Még nem mondták ki, hogy „csak, ha a Fideszre szavaz” – de ami késik, nem múlik!
Csak azt nem tudom, hogy mi lesz a baloldali, liberális határon kívüliek szavazataival!
Vegyük végre tudomásul, hogy itt minden a választási esélyekről szól.
Itt kemény négy éves kampány folyik.  Két évig a törvényeket alakították kényre-kedvre, és még nem tudjuk, hogy mi vár ránk a hátralévő két évben. Aztán hajrá, mindent szabad, ami a Fidesz érdekeit szolgálja
Jó lenne, ha az ellenzék is tudomásul venné ezt, és nem várna kampány-időszakra.
Benne vagyunk. Már nem a választás előtti félévben kell kampányolni.
Minden baloldali vagy liberálisan gondolkozó pártnak és civil szervezetnek össze kell fogni, ha le akarják váltani a Fideszt. Nem lesz könnyű.
De a neheze a győzelem után jön. Egy tönkretett, kifosztott országot kell majd talpra állítani.
Mindannyian kellünk hozzá.

Néhány szó Szegedi Csanádról. Ez az egész történet kész röhej – lenne, ha nem lenne olyan szomorú.
Nem tudta, hogy zsidó? Akkor miért fizetett a zsarolónak? Egyáltalán – mivel is zsarolták?
És mit szólt ehhez az édes jó anyuka? Mégis csak ő nevelte a fiacskáját! Legalább akkor szólt volna neki, amikor látta, hogy merre tart! És most elmegyünk a lubavicsi rebbéhez mea-culpázni? Legjobb bárány a megtért bárány? A csúcs: átülök a függetlenekhez, és maradok az EU parlamenti képviselője. Naná, havi sok-sok euróért! Hát ez csak így megy?!


Fúj!!!
   

Budai Juli