Kamionstop!

A Magyar Szocialista Párt Budapesti Területi Szövetsége azt szeretné, ha január 1-től nem hajthatnának be kamionok a belvárosba, így a teherforgalom is csökkenne. Valamint kezdeményezi az elavult tarifarendszer felülvizsgálatát. Ezért jogszabály módosítást kezdeményez. Az új szabályozástól azt várja a párt budapesti szervezete, hogy csökken a környezetterhelés, kevesebb lesz a dugó és a főváros a díjemelésből származó bevételekből a P+R parkolók rendszerét tovább tudja fejleszteni. Tehát:

   A fővárosi teherforgalom csökkentése érdekében szükséges a jelenlegi szabályozás szigorítása. A város területét zónákra kell osztani, majd a különböző zónákba a mostaninál szigorúbb feltételek mellett hajthatnának be a teherautók, kamionok. 

   Szigorítani kell a szállítmányozás időbeli korlátozását is, azért, hogy a teherautók, kamionok ne akadályozzák a város forgalmát a csúcsforgalom idején. Ebben a Fővárosi Önkormányzatnak példát kell mutatnia és ennek érdekében javasoljuk, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat azokkal a közszolgáltató társaságokkal, amelyek szolgáltatásuk rendjének módosításával segíthetik a budapestiek közlekedését.

   A Magyar Szocialista Párt Budapesti Területi Szövetsége kezdeményezi, hogy a Fővárosi Közgyűlés vizsgálja felül a jelenleg hatályos díjtáblát, amely alapján a behajtási engedélyeket kiadják. A most érvényben lévő szabályozás ugyanis csaknem másfél évtizedes.

   A Fővárosi Közgyűlés, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes kezdeményezésére szeptember 27-én megszavazta, hogy a Fővárosi Önkormányzat 100%-os tulajdonában lévő Parking Kft. lássa el a jövőben az engedélyek kiadását és a behajtási díjak beszedését.

   A Magyar Szocialista Párt Budapesti Területi Szövetsége tárgyalásokat kezdeményez a teherforgalom ellenőrzésében részt vállaló szervezetekkel, hogy a budapestiek érdekében a mostaninál szigorúbban ellenőrizzék az engedély nélkül a belvárosba behajtó teherforgalmat valamint kezdeményezi, hogy a jelenleginél szigorúbban büntessék, azokat akik engedély nélkül hajtanak be az engedélyköteles zónába.