Fővárosi Közgyűlés - MSZP: a zöld könyv a semmitmondások kiskönyve

Az MSZP szerint a Tarlós István főpolgármester által kiadott zöld könyv a "semmitmondások kiskönyve", és ahhoz a lassan egy éve hivatalban lévő főpolgármesternek nem sok köze van.


Tarlós István főpolgármester hétfőn mutatta be a zöld könyvet, amely a főváros elmúlt tíz hónapban elért eredményeit és terveit tartalmazza.


Horváth Csaba, az MSZP budapesti frakciójának vezetője a közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy számos olyan büszkeséget említ meg a főpolgármester a zöld könyvben, amely nem történt meg, és több megtett intézkedés is hiányzik belőle, például az iskolák és kórházak átadása a kormánynak és a kulturális élet teljes leépítése. A képviselő szerint nem olvasható a zöld könyvben az sem, hogy miért volt szükség az utca- és térátnevezésekre, valamint új zászlóra. Az MSZP azt kívánja Tarlós Istvánnak, hogy az ötletelés után lásson munkához, ne okozzon több kárt a budapestieknek - fogalmazott a politikus. Az MSZP felszólította a főpolgármestert, hogy vonja vissza azon előterjesztését, amellyel a kórházak átadását készíti elő a kormány számára, és legyen ereje szembe szállni a "fideszes ingatlanpanamával" - tette hozzá.

Forrás: MTI