Demonstráció

Kedves Barátunk!
Egy évvel ezelőtt, 2011. május 20-án döntött úgy Erzsébetváros fideszes önkormányzati testületi többsége, hogy bezárja a Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnáziumot.
A bezárás botrányos körülményeire mindannyian emlékszünk. Semmilyen szakmai érv nem támasztotta alá a döntést, a diákok, a szülők és az iskola oktatói szinte egyöntetűen álltak ki a döntés ellen. A kerületi Fidesz nem vette figyelembe sem a szakmai érveket, sem az iskolát használók döntését, a bezárást egyoldalúan végrehajtotta.
A civil tiltakozók egy része ellen bírósági eljárásokat kezdeményeztek. Azóta ezek az eljárások mind véget értek, kiderült, hogy a civilek senkinek semmilyen jogát nem sértették meg, szemben az iskolabezárást eldöntőkkel.
Egy éve kerületi civilek széles közössége demonstrációval tiltakozott a bezárás ellen. Idén, az egy éves évfordulón ismételt tüntetésre kerül sor.
Arra kérünk mindenkit, akinek ideje engedi, hogy tartsunk a civil tüntetőkkel!
Vegyük ki a részünket a figyelemfelhívásból, segítsük az értelmetlen és megalapozatlan iskolabezárás elleni fellépésből. Demonstráljuk elkötelezettségünket a modern, fejlődő közoktatás mellett, egy jobb alternatíva megléte mellett!
A tüntetés időpontja:  2012. május 20., vasárnap, 16:00
A tüntetés indulása: Janikovszky Éva Általános Iskola épülete (Budapest, Rottenbiller utca 43-45., a Kodály Körönd közelében)

Az iskolától induló békés demonstráción az Erzsébet körúti Polgármesteri Hivatalig tart!
 
Hozzatok magatokkal minél több barátot, szimpatizánst!
Dr. Molnár Zsolt
elnök
MSZP Budapest